Tento rýchly recept na sladkastú domácu BBQ omáčku ocení snáď každý, kto rád griluje. Je taká chutná, že si po nej budete oblizovať všetky prsty. Perfektne sa hodí k rebierkam, údenému hovädziemu, trhanému mäsu či dokonca k grilovaným kuracím stehienkam. Potrite ňou mäso pred pečením, či po a budete si pýtať viac.
Jej chuť je sladkasto – kyslastá, jemne pikantná s jemne údenou arómou. Preto je taká úžasná. Príprava vám zaberie maximálne 10 min.
RECEPT:
250 g rajčinového pretlaku
2 pl hnedého cukru
1 pl jablčného octu, alebo ryžového
2 pl medu
1 pl papriky
1/2 pl údenej papriky sladkej
1/2 čl mletého chilli ( ak nemáte radi pikantné nahraďte mletou paprikou )
1/4 čl horčičných semienok
1/4 čl mletého zázvoru
1/4 čl mletého čierneho korenia
1/4 čl horčičných semienok
1/4 čl soli
1 pl kukuričného škrobu
2 pl vody
POSTUP:
Zmiešajte všetky ingrediencie okrem kukuričného škrobu a vody. Zohrievajte na miernom ohni, kým nezačne bublať. Medzi tým si v malej miske rozmiešajte kukuričný škrob s vodou. Keď je dobre rozmiešaný prilejte ho do už bublajúcej omáčky. Dobre premiešajte a na miernom ohni ešte varte, kým nedosiahne požadovanú hustotu cca 10 min. Nezabudnite, že omáčka ešte viac zhustne
keď vychladne.
Takto pripravenú omáčku vlejte do dobre uzatvárateľnej nádoby a skladujte maximálne 7 dní, alebo ju môžete skladovať v mrazničke
po dobu 3 mesiacov.
Produkty s eshopu
Paprika
Paprika sladká
Paprika
Paprika údená
Dochucovadlá
Dochuťko -bez glutamanu